Tehnologie

Acer Windows Mixed Reality: Realitate virtuala pentru toata lumea?

Va mai amintiti cand era la moda in industria entertainment-ului thenologia 3D? Tot ce aveai nevoie era o pereche de ochelari si eventual un monitor special pentru pentru a te putea bucura de o noua experienta, fie ca vorbeam despre filme sau jocuri totul trebuia sa fie 3D! Au trecut anii si acum tehnologia 3D  si-a mai pierdut din popularitate dar in continuare este folosita in cinematografe si dintre toate lucrurile in consola portabila Nintendo 3DS care nici macar nu are nevoie de ochelari speciali! Oh my god! Japonezii astia sunt geniali!

Noua moda acum este VR-ul adica Realitatea Virtuala, care initial credeam ca o sa aibe aceeasi soarta ca tehnologia 3D dar aparent m-am inselat grav de tot pentru ca sunt foarte multi producatori si dezvoltatori care lucreaza la diverse sisteme de realitate virtuala, controllere si tot felul de alte lucruri care mai de care mai interesante.

Relativ de curand am avut ocazia sa testez si un set de realitate virtuala produs de Acer ce se bazeaza pe Windows Mixed Reallity si pot sa spun ca mi-am schimbat complet parerea despre realitatea virtuala.

Initial credeam ca realitatea virtuala va fi genul acela de lucru de care vei uita dupa un timp si te vei intoarce la modul clasic de a consuma continut multimedia. Adevarul in schimb este ca ma vad petrecand foarte multe ore jucand tot felul de simulatoare auto, shootere si de ce nu diverse alte tipuri de jocuri. Evident sunt si jocuri care cel mai bine vor fi jucate pe ecranul clasic al unui calculator dar realitatea virtuala nu vrea sa inlocuiasca ecranele pe care toti le stim si le iubim ci pur si simplu este un alt mod de a te bucura de continutul multimedia favorit.

Setul de realitate virtuala al celor de la Acer se bazeaza pe tehnologia Windows Mixed Reality si contine casca si doua controllere. Acest sistem nu mai are nevoie de alte accesorii sau senzori externi pentru a functiona si este perfect pentru cei ce nu dispun de un spatiu deosebit de mare.

Casca in sine are un design simplist si o constructie calitativa (nimic premium dar totusi destul de buna) ce reuseste sa stea suficient de comfortabil pe cap cat sa nu deranjeze sau mai rau, sa cada chiar si in timpul sesiunilor intense de gaming iar pentru sunet cei de la Acer ne-au pus la dispozitie si un port jack de 3.5mm pentru conectarea unei perechi de casti.

Din punct de vedere al specificatiilor nu sunt foarte multe lucruri de spus, fiecarui ochi ii este atribuit un ecran LCD cu o rezolutie de 1440×1440 ceea ce este destul de bine tinand cont ca rezolutia combinata pe care o vei vedea este de 2880×1440; acest lucru oferin utilizatorului imagini clare.

Controllerele sunt simpliste, fara prea mari pretentii dar au toate butoanele de care ai nevoie pozitionate asa cum trebuie deci nu pot sa ma plang. Sunt precise si casca reuseste sa le urmareasca fara probleme chiar si in jocurile care necesita o activitate fizica ceva mai intensa.

Acer Windows Mixed Reality foloseste un sistem cel putin interesant pentru a-si detecta atat pozitia lui cat si pozitia controllerelor. In general casca de realitate virtuala este urmarita de niste senzori ce sunt strategic pozitionati in jurul camerei si astfel pozitia acesteia este determinata dar in cazul lui Windows Mixed Reality totul se fix invers, casca este constienta de pozitia esti si cu ajutorul camerelor pozitionate pe casca urmareste miscarea controllerelor. Nu stiu cum de este atat de precisa dar dupa ce este calibrat reuseste sa determine in permanenta unde se afla in raportat cu ecranul calculatoruluij si sa urmareasca controllerele fara prea mari dificultati.

In concluzie experienta de utilizare a setului de realitate virtuala a celor de la Acer este una destul de buna iar Windows Mixed Reality este compatibil cu o multime de jocuri pe care le gasiti pe Steam VR si pe parcursul timpului lista jocurilor compatibile sunt sigur ca va deveni din ce in ce mai mare.

 

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close