Tehnologie

Ape Rider: Serviciul de Bike Sharing accesibil tuturor (powered by Pegas)

Ape Rider este un serviciu Made in Romania de Bike Sharing powered by Pegas, bicicleta copilariei care a renascut si in ultima perioada reuseste sa castige tot mai multa popularitate in randul tinerilor.

Cum functioneaza Ape Rider? In primul rand ai nevoie de un card bancar iar mai apoi trebuie sa descarci aplicatia din Google Play Store / AppStore si te inregistrezi. Foarte simplu pana acum, nu? Tot ce iti mai ramane de facut acum este sa deschizi aplicatia si “Uite-te in jurul tau” dupa cea mai apropiata bicicleta marcata pe harta si mergi la ea. Procesul de inchiriere se face tot prin intermediul aplicatiei: Scanezi codul QR, antifurtul se va debloca automat si bicicleta va deveni a ta.

Unde trebuie sa returnezi bicicleta? Pe scurt o poti lasa aproape oriunde, arunca o privire pe ecranul telefonului si cauta una dintre parcarile virtuale; pedaleaza pana acolo, parcheaza-o frumos si fii sigur ca ai blocat antifurtul si acum poti sa iti vezi mai departe de treaba ta.

Bicicleta celor de la Pegas este foarte bine echipata, in primul rand cauciucurile sunt pline deci nu poti sa faci pana, ai aparatori de ploaie, aparatoare la lant, un cosulet pentru bagaj si evident sistemul de monitorizare in timp real al bicicletei.

Pretul de 1,9 lei pe 30 de minute este unul mai mult decat decent zic eu si astfel ai un mijloc de transport ieftin ce iti permite sa te deplasezi foarte rapid intre casa si locul de munca; ca sa nu mai spun ca nu trebuie sa iti faci griji ca s-ar putea sa iti fie furata bicicleta.

Sistemul de Bike Sharing se bazeaza pe bunul simt al oamenilor (si pe tehnologia antifurt) iar spiritul civic este si el un lucru foarte important; in cazul in care observi o bicicleta defecta sau in stare proasta de functionare este foarte important sa raportezi acest lucru folosind aplicatia iar daca o bicicleta este abandonata si nu apare pe harta contacteaza-i pe cei de la Ape Rider (https://aperider.com/#contact)

In cursul zilelor viitoare voi testa personal atat aplicatia cat si serviciul in sine si voi reveni cu un review complet, cu bune si cu rele dar pana atunci ma bucur foarte mult sa vad ca Pegas a avut o super initiativa si sper din tot sufletul ca acest serviciu sa prinda si sa se extinda si in celelalte orase.

 

 

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close