Tehnologie

Review monitor Philips 349P7

Noul standard sau doar un trend?

Primul contact cu monitorul Philips 349P7

De-a lungul timpului am trecut de la vechile monitoare 4:3 la 16:9 dar relativ recent a aparut un nou standard in gaming si anume 21:9.

In ultimele luni am avut ocazia sa testez monitorul ultra wide Philips 349P7 si m-am gandit sa va raspund la cateva intrebari pe care le aud frecvent dar inainte de asta vreau sa va povestesc despre experienta pe care am avut-o cu monitorul celor de la Philips.

Philips 349P7 este un model premium ce ofera specificatii de top si se adreseaza graficienilor si celor prelucreaza imagini in Photoshop si editorilor video. Acest monitor reusit de unul singur sa inlocuiasca de unul singur setup-ul meu cu doua monitoare la care nu as fi renuntat niciodata.

Specificatii si caracteristici utile

 

Monitorul este echipat cu un ecran 21:9 curbat cu un panel VA ce are o rezolutie de 3440×1440 pixeli si este menit sa fie folosit intr-un mediu office/profesional dar adevarul este ca se descurca bine si pe partea de gaming avand 100Hz.

Monitorul beneficiaza de un picior care iti permite sa il ajustezi foarte usor pe inaltime, sa il rotesti si chiar sa il inclini fata-spate cat sa ai o pozitie cat mai corecta si confortabila la calculator si de o multitudie de port-uri pentr

Problema cea mai mare cand conectezi un monitor 21:9 cu o rezolutie de 3440×1440 pixeli este ca trebuie sa ai un calculator suficient de puternic cat sa pui in miscare un numar atat de mare de pixeli la 100Hz dar daca ai un sistem suficient de puternic Philips 349P7 este perfect.

Fiind youtuber l-am folosit pentru gaming si inevitabil editatare video/foto si nu m-as mai intoarce la setup-ul meu vechi cu doua monitoare. Acum am tot pe un singur ecran si treaba asta mi-a usurat foarte mult workflow-ul, am scapat de stresul de a muta de pe un ecran pe celalalt programul de editare, am scapat de alt-tab si de toate lucrurile marunte care ma incetinesc.

Acum sa va raspund la cateva intrebari pe care le aud frecvent.

Intrebari si raspunsuri

Este scump un monitor 21:9?

Nu, nu este deloc scump. Cel mai ieftin incepe de la aproximativ 650 lei.

Te avantajaza in jocuri un monitor 21:9?

Depinde de jocurile pe care le joci si de stilul tau de joc. S-ar putea sa te avantajeze in simulatoare sau poate in jocurile de aventura dar nu iti ofera un avantaj considerabil in shootere.

Se merita un monitor 21:9?

In primul rand „Merita un monitor 21:9?” pentru ca „se merita” este incorect iar in al doilea rand eu cred ca merita, mi se pare ca iti ofera o experienta destul de complet diferita fata de un setup multi-monitor atat pentru gaming cat si pentru productivitate.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close