Tehnologie

Macintosh – perfect pentru productivitate

Am trecut de la Windows 10 la macOS Catalina

Ce imi doresc de la un laptop premium / ultrabook

Inițial eram în căutarea unui laptop premium sau a unui ultrabook. Voiam sa aibe obligatoriu o construcție din aluminiu cu un finisaj argintiu, sa fie compact dar totuși puternic, sa aibe o tastatura neagra cu taste retro-iluminate, un touchpad precis, un ecran cu o acoperire cât mai buna a spectrului de culori sRGB sau Adobe RGB si sa fie produs de un brand în care am încredere.

M-am uitat la foarte multe modele și configurații de la producători precum Asus, Lenovo, Acer, HP, Huawei și lista continua. Trebuie sa recunosc ca am găsit niște modele de care m-am îndrăgostit și pe care as vrea sa le testez cu prima ocazie și sa vad câte de bune sunt comparativ cu MacBook Pro-ul pe care l-am cumpărat eu. Pentru ca știu din start ca nu a fost cea mai buna alegere din lume din punct ve vedere al raportului pret / performanta.

De ce am ales Apple MacBook Pro?

Răspunsul simplu poate suna ca un clișeu: mi-am luat MacBook Pro pentru ca deja am un iPhone 11 de care sunt foarte mulțumit.

Răspunsul complet în schimb este putin mai complicat: ecosistemul Apple care face ca sistemul de operare macOS, de pe calculatoare, sa se sincronizeze cu sistemul de operare iOS, de pe dispozitivele mobile, și sa funcționeze împreună.

Pozele, documentele, reminderele, notițele, contactele și mesajele din iMessages, de pe iPhone, se sincronizează automat cu MacBook-ul fără sa faci nimic, poți sa porți o conversație prin FaceTime și sa schimbi intre MacBook si iPhone fără sa închizi apelul sau sa schimbi aplicația iar în cazul în care vrei sa transferi fisiere intre dispozitive ai AirDrop sau iCloud care sunt integrate în ambele sisteme de operare, macOS si iOS.

Browserul Safari se sincronizeaza automat cu telefonul deci daca am gasit un articol misto pe telefon si vreau sa il citesc pe calculator, cu un singur click, pot sa fac exact asta.

Sa nu mai mentionez faptul ca dispozitivele din Apple au un clipboard comun deci poti sa dai copy de pe un dispozitiv si paste pe celalalt. Totul este atat de simplu!

Specificatiile tehnice nu spun intreaga poveste.

Daca este sa judecam dupa specificatiile tehnice MacBook-ul meu arata ca un laptop mid-range. Dar in opinia mea specificatiile tehnice nu conteaza atat de mult, cel putin nu in cazul unui produs bine optimizat. Apple sunt cunoscuti pentru faptul folosesc un ecosistem inchis: atat software cat si hardware, iar nivelul de optimizare este unul de top.

Constructia unibody a laptopului in confera rigiditate si un aspect premium. Ecranul Retina a reusit sa ma impresioneze intr-un mod deosebit de placut. Nu stiu exact rezolutia dar nici nu prea ma intereseaza pentru nu se compara cu nimic din ce am mai vazut pana acum. Tastatura are un feeling placut: este tactila si nu tocmai silentioasa iar trackpad-ul este de departe cel mai bun disponibil pe un laptop.

Am renunțat complet la Windows? Evident ca nu!

Mereu mi-am dorit un Macintosh dar sunt perfect constient de faptul ca nu o sa inlocuiasca niciodata un calculatorul de gaming. Personal am ales sa folosesc MacBook-ul Pro strict pentru productivitate, astfel nu are ce sa ma distraga atunci cand vreau sa rezolv ceva, iar calculatorul il folosesc pentru a ma relaxa: jocuri si consum de continut multimedia.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close