Tehnologie
Razer Hammerhead True Wireless, un fel de Apple Airpods pentru gameri
Cea mai buna alternativa pentru Airpods dedicata gamerilor

Inainte sa incep trebuie sa mentionez un lucru: sunt utilizator Apple, atat iPhone cat si MacBook, iar acest review este scris strict din perspectiva mea. Imi este absolut imposibil sa nu ma raportez la Airpods cand voi discuta despre Hammerhead.
Design-ul minimalist este unul din lucrurile care m-au atras la produsele Apple, iar alegerea fireasca ar fi fost Airpods. Singurul lucru care m-a facut sa stau putin pe ganduri este faptul ca nu exista casti Airpods negre. Astfel a inceput cautarea mea de casti true wireless.
Zilele trecute ma plimbam pe eMag si din intamplare am dat peste niste casti de la Razer, unul dintre cele mai cunoscute brand-uri in industria gaming-ului. Numele complet al castilor este Hammerhead True Wireless si se aseamana izbitor de mult cu Airpods.
Razer Hammerhead True Wireless
Unboxing: Castile Razer Hammerhead True Wireless au venit intr-un ambalaj premium impreuna cu carcasa de incarcare, un cablu USB-C, un set de camasi de silicon pentru casti, un snur pentru carcasa de incarcare, documentatia si doua stickere.
Setup initial: Am descarcat aplicatia Razer din AppStore si m-am chinuit putin sa fac castile sa se conecteze la telefon. Dintr-un motiv sau altul conexiunea era instabila, iar cum sunt baiat destept am incercat sa izolez sursa problemei. Am decis sa sterg lista de dispozitive bluetooth conectate anterior la telefon si sa dau un restart. Nu este nevoie de un inginer de rachete sa conecteze o pereche de casti la un telefon.
Software: Imediat ce am deschis aplicatia pe telefon mi-a aparut mesaj ca este disponibil un update de firmware. Update-ul a imbunatatit conectivitatea si a adaugat un egalizator precum si posibilitatea de a personaliza comenzile tactile. A fost remediat si un bug care facea castile sa porneasca in momentul in care carcasa ramanea fara baterie.
Constructie si finisaje: Razer Hammerhead True Wireless au o constructie premium, sunt usoare si nu simt ca le port. Carcasa este compacta, arata bine si poate fi “securizata” folosind snurul inclus in pachet.
Autonomie: Razer sustine ca autonomia castilor este de aproximativ 4 ore, iar carcasa ofera inca 12 ore de utilizare. Asta inseamna o autonomie totala de aproximativ 16 ore ceea ce este destul de bine.
Sunet: O sa spun din start ca nu sunt un expert in ceea ce priveste zona audio. In opinia mea de neavizat castile Razer Hammerhead True Wireless se aud super bine. Sunetul este clar, puternic si echilibrat. Cat timp am ascultat muzica, in casa, am preferat sa pastrez volumul undeva la 50%. Datorita design-ului castile nu izoleaza zgomotul de fundal motiv pentru care camasile de silicon, incluse in cutie, sunt o aditie foarte buna.
Game mode: Aboslut toate castile wireless sufera de o problema: lantena. Cand asculti muzica nu o sa te deranjeze ca melodia ajunge la urechile tale cu o fractiune de secunda intarziere. Cand te uiti la un videoclip s-ar putea sa observi ca imaginea si sunetul nu sunt perfect sincronizate. Problema cea mai mare apare daca esti gamer. In jocuri sunetul are un rol foarte important si de cele mai multe ori face diferenta dintre victorie si infrangere. Cei de la razer au implementat o tehnologie foarte misto in castile lor care minimizeaza aceasta problema. Astfel cand activez “Game mode” fractiunea aia de secunda se reduce atat de mult incat devine insesizabila. Tehnologia functioneaza dar vine cu un consum mai mare de energie, artefacte audio si o calitate mai slaba a sunetului.
Concluzie: Din punctul meu de vedere Razer Hammerhead True Wireless sunt un fel de Apple Airpods pentru gameri. Castile au un design minimalist, un sunet de calitate si o autonomie peste medie. In cazul in care iti plac Apple Airpods dar ai vrea