Tehnologie

Tot ce trebuie să știi despre macOS Big Sur

Este macOS Big Sur mai bun decat macOS Catalina?

macOS Big Sur ridică la un nou nivel standardele stabilite de macOS Catalina
Sistemul de operare macOS are un design nou si rafinat, cea mai mare actualizare a browser-ului Safari din toate timpurile și functii noi pentru Maps și iMessages, cu o mai mare atentie în ceea ce privește confidențialitatea datelor.

 

Aplicații simplificate
Design-ul a primit un refresh: de la bara de navigatie până la cea de instrumente. Acum tot sistemul de operare urmareste aceeasi linie de design cu care deja suntem familiarizati pe iPadOS si iOS.

Noul design al Dock-ului
Dock-ul a primit si el o actualizare a designului ce facilitează mai usor accesul la aplicațiile preferate, iar  noile pictograme sunt noi dar in acelasi timp arata familiar.

Control Center pentru Mac –  exact ca pe iPhone
Comenzile care controleaza functiile de baza ale MacBook-ului pot fi accesate la fel de usor ca la pe iPhone folosind Control Center-ul de unde poti activa sau dezactiva Wi-Fi și Bluetooth, poti seta luminozitatea ecranului si a tastaturii si poti controla volumul si muzica. Centru de Control poate fi personalizat in functie de nevoile utilizatorului si interfata lui pare surprinzator de touch friendly.

Centru de notificari – arata exact ca pe iPad 
Nou design combină notificările și widgeturile într-un singur loc pentru a oferi mai multe informații dintr-o singura privire.

Noul Safari
Indiferent in ce scop il folosesti, streaming, cautat lucruri sau doar navigat pe net, Safari este mai bun ca niciodata si comunica in timp real cu toate dispozitivele celelalte dispozitive Apple. Ultima si cea mai mare actualizare  actualizare a sa aduce opțiuni de personalizare noi, îmbunătățește performanțele și optimizeaza durata de viață a bateriei si iti protejaza identitatea in mediul online.

iMessages pe Mac
Aplicația Messages este si ea actualizată pentru Mac. Noul update oferă toate instrumentele de care ai nevoie pentru a putea comunica simplu si eficient: poti discuta mai usor in grupuri, poti trimite reply-uri si poti sa folosesti Memoji-uri personalizate

Apple Maps a primit un update important

Noua actualizare face planificare unui drum mai simpla ca niciodata folosind toate dispozitivele Apple disponibile. Noua aplicatie Maps pe Mac face planificarea călătoriei rapidă și ușoară cu noile funcții care iti permit să căutați cu ușurință destinațiile în avans si sa o trimiti catre telefonul tau iPhone.

Informații de confidențialitate în App Store

Noile informații de confidențialitate din App Store iti permit să vezi un rezumat al practicilor de confidențialitate ale fiecărei aplicații înainte de a decide să o descărcați.

Editarea în Photos – un fel de Photoshop sau Lightroom preinstalat
Poti sa editezi si sa aplici filtre mult mai usor fotografiilor pentru un rezultat remarcabil. Noilefuncții de editare extinse, includ un instrument de retușare îmbunătățit, alimentat de învățarea automată

Comutarea automată a dispozitivului AirPods
AirPod-urile fac automat switch-ul între dispozitivele Apple active asociate cu același cont iCloud – ceea ce face chiar mai ușor utilizarea lor. Nu mai trebuie pirezi timpul, sa deconectezi castile de la telefon si sa le contectezi la laptop, pentru ca totul se face automat.

Siri este mai smart ca niciodata
Siri vă poate ajuta acum să găsiți răspunsuri la un set mai larg de întrebări, folosind informații de pe net. Pune întrebări precum „Cum funcționează mașinile hybrid?” sau „Ce cauzează anotimpurile?” iar Siri te ajută să gasesti răspunsul pe care îl cauti.

Actualizări mai rapide
Odată ce macOS Big Sur este instalat, actualizările de software încep în fundal și se termină mai repede decât înainte – deci este mai ușor ca niciodată să fii mereu up-to-date.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close