Tehnologie

Review: Sistem Mesh Tenda Nova MW5s

Într-un apartament sau casă mai mare este destul de greu să optimizezi rețeaua wireless în așa fel încât să ai semnal optim peste. Tocmai din acest motiv Tenda a venit cu o inovație ce constă în router-ul Wi-Fi mesh numit Tenda Nova MW5s. Acest router rezolvă clasica problema cu lipsa semnalului în bucătărie sau în dormitor.

În cutie se află două cuburi cu un design modern care sunt defapt două routere tip Mesh, două alimentatoare, de manualele de utilizare care va va ajută să îl setați rapid și de un cablu Ethernet. În cazul în care aveți o casă uriașă, mai multe routere Tendă de tip Mesh pot fi interconectate pentru a se asigura un internet stabil în întreaga casă (sau palat, după caz). Procesul de instalare este foarte simplu: începe cu aplicația Tendă WiFi pe Android sau iOS, iar poi trebuie conectat un cablul de internet la unul dintre cele două dispozitive Tendă Nova (nu contează care dintre ele).  Apoi prin aplicația de pe telefon trebuie creată o legătură între primul router și cel de-al doilea. Este bine explicat, super ușor făcut și nu necesită cunostiințe avansate.

Din punct de vedere al specificațiilor: Wi-Fi Mesh funcționează în standardul 802.11a/b/g/n/ac, oferind o rată de transfer Ethernet 10/100/1000 Mbps, 1x port LAN RJ-45, 1x port WAN RJ-45, securitate WPA/WPA2 și 2 antene x 3dBi cu suport dual-band (2.4 GHz, 5 GHz), iar viteză ajunge până la 867 Mbps în banda de 5 GHz, respectiv 300 Mbps în banda de 2.4 GHz.

Mai pe scurt: este un router tip mesh stabil și cu o viteză bună!

Acoperirea menționată de producător este de 230m² pentru acest Home Mesh. Rolul sau principal este este acela de a înlocui un router clasic și de a oferi o acoperire wireless mai bună. Părerea mea peronala este că Tenda Nova MW5s este o alegere bună și elegantă pentru a scapă te cablurile de internet din casă și de a te bucură de semnal bun oriunde te-ai află, 230m² fiind mai mult decât suficient pentru un om obișnuit, iar dacă trăiești într-un palat poți oricând să mai adaugi și alte routere în rețea pentru a  mari și mai mult acoperirea.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close