Tehnologie

Review: ViewSonic OMNI VX2418C

Ce știe să facă un monitor de gaming sub 900 lei?

În ultimele săptămâni am avut ocazia să testez primul meu monitor ViewSonic de gaming entry level spre mid-range, numit OMNI VX2418C ce costă aproximativ 900 lei la momentul review-ului.
La capitolul design nu sunt foarte multe lucruri de spus. ViewSonic OMNI VX2418C este un monitor curbat cu o construcție okey din punct de vedere calitativ, un plastic glossy (nimic fancy).
Sincer mi-ar fi plăcut să văd un finisaj mat pentru că știu sigur că plasticul glossy arată bine acum că este nou dar după ce o să îl șterg de praf și o să mai treacă ceva timp peste el se vor vedea micro zgârieturi.
Am rămas plăcut surprins de curbura accentuată a monitorului care pentru un model de dimensiuni mici (la ora actuală 24 inch este un monitor mic) este de-a dreptul impresionantă. Mai mult decât atât, monitorul arată super modern datorită design-ului slim și aici nu mă refer doar la faptul că este frameless pe 3 lături ci toată carcasa este relativ slim pentru un monitor de gaming. Sunt absolut convins că un setup format din 2 sau chiar 3 monitoare de genul acesta ar arată bestial.
O chestie foarte mișto pe care am apreciat-o întotdeauna la un monitor de gaming sunt boxele integrate. În cazul acesta vorbim de niște boxe stereo nu exagerat de puternice dar suficient cât să te uiți pe YouTube sau Netflix și să asculți muzică între sesiunile de gaming. Acum niște ani puteam să stau toată ziua cu căștile pe cap și nu mă deranja dar probabil am îmbătrânit și chiar și cele mai mișto căști de gaming pe care le am încep să mă enerveze după un timp.
Cel mai mare minus al acestui monitor este stand-ul care nu poate fi ajustat pe verticală și cum eu m-am obișnuit cu monitoare considerabil mai mari mi se pare că nu stă suficient de sus dar problema asta poate fi remediată foarte ușor cu un braț VESA sau un suport de monitor deci nu este un capăt de lume. Până acum am discutat de lucruri mărunte care în mare schemă a lucrurilor nu contează atât de mult pe cât contează calitatea ecranului.
ViewSonic OMNI VX2418C vine echipat cu un panel VA curbat cu performanțe bune în gaming. Ecranul măsoară 24 de inch și are o rezoluție de 1920×1080 cu un refresh rate de 165 Hz. AMD FreeSync Premium care îți va face experiență de gaming puțin mai bună dacă folosești o placă video de la AMD dar și dacă ai placă video de la Nvidia o să fie totul okey, nu există probleme de compatibilitate.
Am testat noul Call of Duty: Modern Warfare II și trebuie să recunosc că performanțele jocului sunt absolut geniale pe un astfel de monitor. Jocul rulează constant la 165 Hz iar imaginile sunt super fluide. Limitările încep să se simtă în momentul în care te lupți cu inamici ce se află la distanțe foarte mari de ține pentru că rezoluția monitorului pur și simplu nu este suficient de mare să îți permită să îi vezi deosebit de clar, nu este un deal-breaker ținând cont de prețul monitorului dar este ceva ce trebuie luat în considerare.
Toate acestea fiind spuse, monitorul se adresează gamerilor la început de drum ce își doresc un setup de gaming performant la un preț corect. În cazul lui ViewSonic OMNI VX2418C nu ai nevoie de un super calculator de gaming să te bucuri de tot ce poate să ofere monitorul pentru că în momentul ăsta marea majoritate a PC-urilor de gaming pot să ruleze fără probleme jocuri la 165 FPS la o rezoluție FullHD.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close