Tehnologie

Review: AOC CQ27G3SU

Un companion perfect pentru un gamer / creator de conținut.

Relativ recent unul dintre monitoarele pe care le-am folosit ultimii ani a început să dea semne de uzură. Asta înseamnă un singur lucru a venit momentul unui upgrade.
Într-un fel norocul meu a fost faptul că monitorul care s-a stricat a fost cel secundar si deja avea o varsta deci nu m-a deranjat foarte mult.

Optiunea mea numarul 1 a fost AOC prin prisma faptului ca deja sunt familiarizat cu monitoarele lor si este unul din brand-urile pe care le vezi mereu la toate evenimentele de gaming din romania si nu numai.

Modul în care mi-am căutat următorul monitor a fost relativ simplu: Am intrat pe site-ul oficial eu.aoc.com/gaming și m-am uitat sa vad care sunt ultimele apariții pentru ca lumea produselor de gaming evoluaza cu o viteza absolut uimitoare.

Modeluil care mi-a facut cu ochiul este AOC CQ27G3SU datorita raportul pret / performanta. Trebuie să recunosc faptul că prețul monitoarelor de gaming, cel puțin în ultimii ani, a scăzut semnificativ. Îmi amintesc că atunci când apăruseră monitoarele gaming în România era un mare lux să ai așa ceva, iar acum le găsești peste tot la niște prețuri relativ decente . Este adevărat ca daca iti doresti ceva mai premium sunt și modele mai scumpe dar în principal prețurile sunt accesibile pentru marea majoritatea oamenilor.

DIAGONALĂ: În primul și-n primul rând un factor decizional era diagonala monitorului: 27 de inch este perfect pentru mine. Dacă ar fi fost mai mic atunci ar fi fost mult prea mic, iar dacă ar fi fost mai mare nu ar fi avut spațiu pe birou deci și asta era o problemă.
REZOLUȚIE: La capitolul rezoluție am găsit un sweet spot între un consum decent de resurse și o imagine crystal clear și anume 1440p. Rezoluția asta este mult mai detaliată decât bătrânul 1080p dar în același timp nici nu mănâncă toate resursele calculatorului cum ar fi fost o rezoluție 4K.
REFRESH RATE: Si un ultim aspect care ma interesa era frecventa de refresh a monitorului care imi doream sa fie undeva in jurul a 165 – 170 Hz.
VERDICT: Astfel monitorul AOC CQ27G3SU este câștigătorul și a ajuns în set up -ul meu de gaming.

Curbură accentuată de 1000R: Este relativ greu de descris în cuvinte dar când văd monitorul cât de curbat este mă face să simt că trăiesc în viitor. Într-un fel mi se pare că imaginea lui parcă ma înconjoară. Sincer ma bate gandul sa il folosesc ca monitor principal tocmai datorita faptului ca este curbat si il face mai imersiv.

Design minimalist: Nu știu dacă știți treaba asta dar mie personal îmi plac lucrurile relativ simple, iar la capitolul design nu poate fi ceva mai simplu de atât: Carcasa este construită dintr-un plastic negru mat de bună calitate cu inserții de culoare roșie pentru a sparge putin din monotonie. Mai mult decât atât monitorul este 3 side bezel less: asta înseamnă că nu are rame pe trei din cele patru laturi ale sale, iar asta te ajută cel mai mult într-un setup multi monitor unde atunci cand alături două monitoare e misto să nu exista spatiu mort intre imagini.

Boxe stereo de 3W Un lucru care mi-a plăcut deosebit de mult la acest monitor este faptul că vine boxe integrate. Este adevărat, calitatea lor nu este extraordinară dar sincer nici nu mă așteptam să fie ceva uimitor. Până la urmă dacă îmi doresc un sunet mai bun îmi voi cumpăra niște boxe dedicate dar până atunci boxe integrate în acest monitor își fac treaba foarte bine și pentru micile momente de relaxare când pur și simplu îmi doresc să mă uit la un serial sau să ascult muzică zic că sunt mai mult decât decente.
Vă dați voi seama că în momentul în care vreau să fii competitiv în jocuri voi folosi o pereche de căști de gaming.

Conectivitate: Hai să fim serioși, nu vei avea niciodată nevoie de mai multe porturi video dar e bine de știut că cei de la AOC au integrat 2x porturi HDMI și 1x DisplayPort. Iar butoanele de pe baza monitorului îți permit să schimbi imediat dintre sursele video deci poți cu ușurință să ai mai multe dispozitive conectate în același timp la monitor.

Posibilitate de montura VESA: Un alt lucru care mi-a plăcut mult la acest monitor este faptul că vine pe partea din spate cu montură VESA. Nu de alta dar din păcate spațiul pe care l-am pe birou este limitat iar un sistem de prindere Vesa mă ajută să economisesc spațiu pe care în mod normal n-ar fi ocupat piciorul monitorului.

HUB USB: Pentru a păstra un desktop organizat cei de la AOC s-au gândit sa integreze pe partea din spate a monitorului CQ27G3SU un HUB USB 3.0 care desi poate pare un lucru relativ neînsemnat wire managementul nu a fost niciodată mai simplu.

Modding: Din păcate monitorul acesta nu beneficiază de iluminare ambientală precum o fac frații săi din gama AGON, astfel am decis sa adaug eu iluminare ambientala Instalând niște benzi cu LED-uri pe care le pot controla de la distanță.

Într-un final cred că am găsit o combinație de două monitoare absolut geniale. Nici nu are sens să vă spun faptul că AOC nu m-a dezamăgit niciodată la capitolul monitoare, iar faptul că au început să producă și periferice mă bucura enorm și abia aștept să le testez.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close