Tehnologie

Review: Razer Seiren V2 Pro, un microfon care încearcă ceva nou

Primul microfon dinamic proiectat pentru gameri

Razer Seiren V2 Pro este un microfon care mi-a atras atenția chiar de la lansare. În teorie microfonul se adresează gamerilor, creatorilor de conținut, streamerilor și nu în ultimul rând fanilor brand-ului care își doresc un setup full Razer. Diferența între Razer Siren V2 Pro și celelalte microfoane pe care le găsim pe piață este tehnologia de captare a vocii și modul de adresare (mai multe info imediat)

Microfoanele dinamice și microfoanele cu condensator sunt două tipuri comune de microfoane utilizate pentru o gamă largă de aplicații. Principala diferență dintre ele constă în designul lor și modul în care funcționează.

Microfoanele dinamice sunt în general mai robuste decât microfoanele cu condensator, ceea ce le face o alegere populară pentru spectacole live și concerte. Ele funcționează folosind o diafragmă și o bobină pentru a converti undele sonore într-un semnal electric. Diafragma este atașată la bobină, care se mișcă în interiorul unui câmp magnetic pe măsură ce undele sonore lovesc diafragma, creând un curent electric care mai departe este tradus in semnal audio.

Pe de altă parte, microfoanele cu condensator sunt mai sensibile și mai precise decât microfoanele dinamice, ceea ce le face o alegere populară pentru înregistrarea vocii, instrumentelor acustice și a altor surse de sunet delicate. Ele funcționează folosind o diafragmă subțire care vibrează atunci când undele sonore o lovesc, creând o sarcină electrică. Această încărcare este apoi capturată și amplificată de o sursă de alimentare extern (motiv pentru care de cele mai multe ori aceste tipuri de microfoane sunt folosite cu un mixer de sunet). Microfoanele cu condensator pot capta o gamă de frecvență mai largă decât microfoanele dinamice, făcându-le ideale pentru înregistrarea sunete detaliate și nuanțate.

In cazul lui Razer Siren V2 Pro discutam de un microfon dinamic cu adresare superioară (top adress microphone) ce in esenta este un tip de microfon în care diafragma, adica partea microfonului care receptioneaza undele sonore, este situată în partea de sus a corpului microfonului, practic in capatul acestuia. Pentru cele mai bune rezultate trebuie sa orientezi microfonul direct spre tine, altfel daca o sa vorbesti spre partea laterala you are doing it wrong! Datorita faptului ca microfonul este atat de directionat il face alegerea perfecta pentru creatorii de continut care isi doresc sa minimizeze zgomotului de funda nedorit.

Seiren V2 Pro are un design elegant și este construit cu materiale de înaltă calitate, ceea ce îi conferă un aspect și o senzație premium. Microfonul are, de asemenea, un buton de mute, un potentiometru pentru controlul volumului inregistrarii si posibilitatea de a monitoriza audio-ul prin intermediul unui jack de 3.5mm ce beneficiaza, la randul lui, de un potentiometru de volum dedicat. Totul este la indemana si foarte convenabil de utilizat.

Una dintre cele mai bune caracteristici ale Seiren V2 Pro este versatilitatea sa. Acest microfon este excelent pentru înregistrarea vocii adica pentru streaming, gaming și podcast-uri. Microfonul este, de asemenea, compatibil cu majoritatea software-ului de înregistrare, ceea ce îl face ușor de integrat în orice setup.

Pentru a te bucură de cea mai bună experiență de utilizare, recomandarea mea personală este să instalezi Razer Synapse chiar dacă microfonul funcționează și standalone.

În cazul meu, astea par să fie cele mai bune setări pentru a- mi înregistra videoclipurile de gaming pe YouTube. Evident când editez clipurile în Adobe Premiere Pro mai adaug Soft Compression pe linia audio de voce pentru a uniformiza linia și a aduce tot volumul la același nivel.

High-pass filter este, dupa cum ii spune si numele, un filtru prin care este procesat semnalului audio care ajuta sa atenueaze sau sa reduce sunetele de joasă frecvență, de xemplu ventilatoarele calculatorului, permițând în același timp sunetele de înaltă frecvență (vocea) să treacă relativ neafectate. In cazul meu nu este foarte util pentru ca este in permanenta liniste.

Functia Analog Gain Limiter este o setare care plafoneaza volumul maxim care poate fi captata maxim de microfon. Funcționează real-time si detecteaza cand sunetul captat depășește un anumit prag și atunci reduce imediat volumul, astfel încât să nu depășească un nivel maxim specificat (in cazul meu 80%).

Audio Sampling Rate este practic de cate ori pe secundă semnalul audio analogic captat de microfon este măsurat și convertit într-un semnal digital. Este foarte util ca ai posibilitatea sa ajustezi frecventa dar nu cred ca o sa sesizati cine stie ce diferente intr-o utilizare normala.

Recomandarea mea personală în cazul în care vă luați acest microfon este să investiții și într-un braț de microfon pentru că stativul inclus în pachet e mai greu de integrat în setup-ul unui creator de conținut. În momentul în care microfonul este pus pe masă folosind stativ-ul inclus în pachet va prelua toate vibrațiile produse de calculator, tastatură și mouse, iar acest lucru s-ar putea să devină ușor enervant pentru urmăritori.  Să nu mai menționez faptul că întotdeauna il vei lovi din greșeală, iar atunci când nu îl vei folosi pur și simplu îți va sta în cot. Un braț de microfon îți ușurează viață, îți va îmbunătății calitatea înregistrărilor și nu în ultimul rând arată absolut genial.

În general, Razer Seiren V2 Pro este o alegere excelentă pentru oricine caută un microfon de înaltă calitate pentru crearea de conținut sau streaming. Combinația sa de calitate a sunetului, ușurința de utilizare și versatilitatea îl fac un competitor remarcabil.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close